Zeven technologietrends zullen de toekomst vormgeven

We worden geleidelijk geïnformeerd dat technologie de controle over ons leven overneemt: we worden te afhankelijk van onze gadgets, zeggen ze, waardoor onze applicaties en onze slimme partners onze aanwezigheid kunnen sturen en vormgeven. Dat wordt gewoonlijk als iets verschrikkelijks beschouwd (onze sociale samenwerkingen en ons concentratievermogen zouden bijvoorbeeld moeten blijven bestaan), maar het valt niet te ontkennen dat mechanische ontwikkelingen ons leven onmiskenbaar kunnen beïnvloeden.

De regelmatige vorderingen die we momenteel onderschatten, zijn echter slechts het topje van een gestaag groeiend stuk ijs: ze ontwikkelen voortdurend hun capaciteiten en hervormen potentiële resultaten, met nieuwere, verder ontwikkelde vorderingen die over het algemeen niet al te ver weg zijn. Alles bij elkaar genomen zullen niet alle nieuwe innovaties leiden tot de volgende onbetwistbare levensveranderende vereisten; sommige (herinner je je Google Glass?) zullen worden overgebracht naar het mechanische herdenkingspark, terwijl andere de komende tijd zullen kenmerken.

Zeven technologietrends zullen de toekomst vormgeven

Door de mens gemaakte intelligentie en machine learning

Het idee van door mensen gemaakt redeneren bestaat al geruime tijd, maar de impact ervan wordt geleidelijk gevoeld. Onze mobiele telefoons vergezellen momenteel AI-gestuurde slimme collega’s (zoals Apple’s Siri) als standaard, terwijl streaming-stadia zoals Netflix AI-berekeningen gebruiken om te anticiperen op wat we moeten kijken en wanneer. Machine learning (een subset van AI) maakt deze stap verder en stelt een machine in staat om zijn inzicht te bevorderen zonder ondubbelzinnige programmering door een mens.

Microsoft (via zijn gedistribueerde computerfase Azure) gebruikt nu machines om erachter te komen hoe AI-modellen kunnen worden gefabriceerd, getraind en overgedragen en hoe de cycli kunnen worden gladgestreken, maar later zal machine learning geleidelijk worden gebruikt door klinische experts (om te voorzien, te identificeren en infectie sneller te voorkomen dan ooit in de recente herinnering) en ecologische onderzoekers (om te helpen bij het ontdekken van substantiële antwoorden voor de voortdurende noodsituatie in het milieu).

LEZEN  De SIX MKB-bank patronen die de ruimte verstoren

Biometrie

Informatiebeveiliging is een toenemende zorg, vooral in een tijd van onderling verbonden organisaties en gadgets, en biometrie is een benadering om hieraan te verhelpen. Biometrie stelt een machine in staat om een ​​cliënt waar te nemen door middel van natuurlijke “markeringen” zoals hun gezichtselementen, hun stem of hun unieke vingerafdruk. Aangezien deze elementen voor ieder van ons van nature interessant zijn, is het voor een niet-goedgekeurde klant aanzienlijk uitdagender om voldoende dicht bij onze gadgets of applicaties te komen.

Zonder verder oponthoud zou biometrie kunnen proberen wachtwoorden uit te roeien (ongetwijfeld een teken van feest), aangezien het hypothetisch sneller (en uniek veiliger) toegang geeft tot gadgets en frameworks; dit zal vooral welkome informatie zijn voor ieder van ons (zo’n 66% van ons, in feite) die een vergelijkbare geheime sleutel voor verschillende records gebruikt, of de 20 miljoen+ die zogenaamd het geheime woord 123456 gebruiken.

Serverloos computergebruik

Hoewel (vooralsnog) geen enkel model echt serverloos kan worden genoemd, maakt ‘cloud’-verwerking het mogelijk om activa te bereiken door middel van een organisatie van onderling verbonden, geologisch verschillende servers, waardoor de leidinggevenden meer overtuigende activa krijgen, de beveiliging wordt verbeterd en laatste verlagingskosten. Meer dan 9 van de 10 organisaties hebben voorheen in ieder geval een deel van hun bedrijfsmiddelen via de cloud laten lopen, maar in de komende tien jaar zal dat aantal dichter bij 100 procent kruipen.

Webmonsters zoals Amazon (AWS) en Google (GCP) bieden hun cloudgebaseerde frameworks aan (AWS heeft momenteel een aandeel van 33% in de markt voor cloudfunding), terwijl sites en applicaties gewoonlijk worden gefaciliteerd door een gespecialiseerde organisatie onder toezicht, zoals Cloudways, organisaties om hun bedrijfsmiddelen snel en behendig te schalen. Tegen 2025 zal de cloud bijna de helft van alle informatie in de wereld bevatten (dat is 100 miljard terabyte).

LEZEN  Bekijk de meest recente Java-vooruitgangsontwerpen voor 2022

Het internet der dingen (IoT)

Tegenwoordig zijn het pc’s (maar een toenemend aantal “dingen”) die kunnen associëren met internet – en met elkaar. De “dingen” waar we het hier over hebben, zijn de eigenlijke items (bijvoorbeeld thuismachines, voor deze situatie van het “sluwe” assortiment) uitgerust met sensoren, programmeer- en hanteringsvaardigheden die hen in staat stellen om te associëren en informatie door te geven aan verschillende gadgets op het web geleidelijk.

Het IoT, dat vaak wordt afgedekt met AI, gedistribueerd computergebruik en normale taalverwerking, stelt je in staat om je verwarming vanaf je mobiele telefoon te regelen of Alexa te adviseren het licht aan te doen. Niet lang daarna zullen zelfrijdende voertuigen (die medio 2020 zichtbaar hadden moeten zijn in onze straten) afhankelijk zijn van het IoT om gegevens over klantgedrag, straatomstandigheden en verkeer te verzamelen en te delen, zodat het voertuig de straten kan verkennen zonder iemand anders veilig.

Virtuele en Augmented Reality

Je hebt waarschijnlijk geweten van de “metaverse”, maar je hebt het misschien verontschuldigd als een trendy uitdrukking uit de Gen Z-periode of de greep van scifi-scenarioschrijvers. En in gedachten houdend dat het maken van beide bepalingen gerechtvaardigd zou zijn, verandert de metaverse geleidelijk in een (weergave van) realiteit, met VR- en AR-ontwikkelingen die ons in staat stellen om tot een organisatie van 3D-universums te komen (vaak beschouwd als een “fysieke ” sign of the web) en werk daarbij samen met anderen.

Vroege voorbeelden van de metaverse omvatten verbluffend bekende games zoals Fortnite en Second Life, waar spelers zich associëren met anderen in virtuele universums door symbolen te gebruiken. reality-applicaties” die worden weergegeven als 3D-“universums”, waarbij gebruik wordt gemaakt van aangepaste symbolen en levendige, intelligente ruimtes om het gevoel in een vergelijkbare kamer te dupliceren.

LEZEN  Waterstof in de mijnbouw: technologie modellen

Natuurlijke taalverwerking (NLP)

Hoewel we eerder door mensen gemaakte denkkracht hebben behandeld, verdient de reguliere taalafhandeling (wat een subveld van AI is) aandacht. In eenvoudige bewoordingen stelt NLP een machine in staat om menselijke taal te achterhalen (in zowel gesproken als gecomponeerde structuur). De meest essentiële toepassing is te vinden in spellingcontroles en autocompletes-mogelijkheden, maar NLP heeft de mogelijkheid om te werken met consistente samenwerking tussen mensen en pc’s.

Door de mens gemaakte, op intelligentie gebaseerde medewerkers zoals ChatBot gebruiken NLP om vragen van klanten te ontcijferen, te begrijpen en te beantwoorden op tal van standaardsites, waarbij ze mens-tot-menscommunicatie nabootsen en elke minuut dagelijkse ondersteuning mogelijk maken zonder dat een menselijke klantondersteuningsspecialist nodig is. Naarmate we de taalverwerkingskracht van pc’s blijven verbeteren, zal het steeds moeilijker worden om te bepalen wanneer je communiceert met een mens of een AI-gestuurde bot.

Hyperautomatisering

In het bedrijfsleven is er een consistente drive om processen glad te strijken, activa te gebruiken en serieuze inspanningen van tijd en inspanning af te schaffen; en dat is waar hyperrobotisering om de hoek komt kijken. Hyperautomatisering (met behulp van delen van AI en machine learning) stelt organisaties in staat om in ieder geval vervelende werkprocessen te herkennen, door te lichten en te mechaniseren, waardoor ze hun concentratie kunnen beheersen op de opdrachten die hun aandacht behoeven.

In een nieuwe illustratie van hypercomputerisering, praktisch gesproken, presenteerde de Britse luchthaven Heathrow een “low-code/no-code”-strategie die overweegt zijn IT-divisie terug te schroeven vanwege de pandemie, waardoor hun niet-gespecialiseerde medewerkers applicaties kunnen ontwikkelen met bijna nul codeervaardigheid. Het verkenningsbedrijf Gartner voorspelt dat tegen 2025 tot 70% van de applicaties die door organisaties worden gemaakt, voltooid zullen zijn met een low-code/no-code-aanpak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *