Stapsgewijze Instructies Om Cafeïne Terug te schroeven

Kun je je niet voorstellen dat je je dag begint zonder een warme mok koffie of thee? Dit zou inderdaad kunnen gelden voor het grootste deel van ons die in die tijd blijkbaar niet zonder onze cafeïnekick kan. Dit kan inhouden dat je een paar kopjes van je gestimuleerde drank slurpt – een paar meer dan wat je ook zou moeten drinken.

Wat is cafeïne?

Cafeïne is een stimulerend medicijn dat ervoor zorgt dat het focale sensorische systeem de berichten versnelt die van en naar de grote hersenen worden verzonden. Het wordt opgespoord in de bladeren, zaden of producten van enkele planten, bijvoorbeeld koffie- en theeplanten. Cafeïne wordt gebruikt in chocolade, frisdrank, cafeïnehoudende dranken, thee en koffie. Het kan ook worden ingenomen in de hoes, tablet of poederstructuur. Als onaangenaam hulpmiddel mag u niet meer dan 400 mg cafeïne per dag overschrijden.

Cafeïne als stimulerend middel

Hoewel cafeïne je heel snel een schok kan geven, blijft het vrij lang in het lichaam. In feite duurt het zes uur voordat slechts 50% van de ingenomen cafeïne het lichaam verlaat. Dit maakt in feite elke met cafeïne gevulde drank of eten ‘s avonds een waarschijnlijke schuldige bij rustproblemen.

Iedereen die elke dag meer dan 250 milligram cafeïne binnenkrijgt (drie kopjes koffie van 8 ons), wat als matig wordt beschouwd, kan gevaar lopen op cafeïnegerelateerde rustproblemen. Bijwerkingen van een teveel aan cafeïnegebruik zijn onder meer een slaapstoornis, onbehagen, lichtgeraaktheid, migraine, angst en snelle hartslag

LEZEN  Dieet, voeding en lichaamsbeweging zullen helpen bij het herstellen van de interne kracht na de Covid

De effecten van cafeïne

Cafeïne heeft ergens tussen de vijf minuten en dertig minuten nodig om door je lichaam te stromen. Het zorgt ervoor dat je je meer klaar voelt en je focus opbouwt, maar het zorgt er ook voor dat je je meer zenuwachtig voelt en is een diureticum. (Je zult regelmatiger moeten plassen).

Onderzoek heeft aangetoond dat er een verband bestaat tussen zwaar gebruik van cafeïne (meer dan vier tot vijf kopjes koffie of cafeïnehoudende dranken per dag) en hypertensie, bevingen, spanning, angst, een geagiteerde maag en een slaapstoornis.

Trouwens, en dit is een groot probleem als je aan het drinken bent, cafeïne brengt je niet weer op het goede spoor. Het heeft geen invloed op uw bloedalcoholgehalte. Het belangrijkste dat het kan doen, is ervoor zorgen dat je je meer bewust gaat voelen. Op deze manier, terwijl je misschien het gevoel hebt dat je er meer mee bezig bent, ben je in wezen net zo kapot als je eerder was.

Stapsgewijze instructies om cafeïne terug te schroeven

Ervan uitgaande dat je hebt overwogen cafeïne te dumpen of je dagelijkse toelating te verminderen, is hier alle hulp die je nodig hebt. Houd deze zes hints nuttig en je hebt de mogelijkheid om buitengewone resultaten te zien.

LEZEN  6 Voedingsmiddelen die de druk kunnen verminderen en uw lichaam kunnen ondersteunen

1. Begin langzaam: Verminder je cafeïneconsumptie beetje bij beetje en begin met het verminderen van het bedrag dat je consumeert, niet het aantal kopjes. Je kunt bijvoorbeeld in ieder geval 1/derde van je koffie uit je ochtendkopje halen en een paar dagen een lichtere melange drinken voordat je het afbouwt tot de helft van wat je vroeger elke dag dronk. Dit zal helpen bij het beperken van de bijwerkingen van cafeïneontwenning.

2. Houd uw cafeïneconsumptie bij: houd bij hoeveel u drinkt en wanneer u wilt drinken. Cafeïne kan worden gemaskeerd in sommige cafeïnehoudende dranken en verfrissingen die je misschien drinkt en die onbewust alleen maar bijdragen aan je cafeïneopname voor de dag.

3. Schakel over op cafeïnevrij en probeer verschillende andere opties: Als je een koffieliefhebster bent, wissel dan een paar kopjes van je dag af met cafeïnevrije koffie en langzaam kun je helemaal handelen. Je zou eigenlijk kunnen proberen zonder cafeïne natuurlijke thee in bloem of fruitige smaken. Ga voor groene thee of donkere thee, die misschien zachtere keuzes zijn.

LEZEN  Oorzaken van overmatige dorst

4. Kies nogmaals een espresso shot: voor koffieliefjes is een injectie van de espresso een sterk verbeterde keuze omdat deze minder cafeïne bevat dan een gebruikelijk kopje cappuccino. Ruil in wezen je frappe-mokka in met een kop warme chocolademelk. Wissel op dezelfde manier je enorme mok of hoog glas in voor een bescheidener kopje om je cafeïneconsumptie te verminderen.

5. Gemakkelijke theeroute: hier is een snelle tip om de cafeïne in je favoriet te verminderen. Er wordt voorgesteld dat het fermenteren van je thee voor een beperktere tijd kan helpen bij het verminderen van de hoeveelheid cafeïne die erin zit.

6. Verstrek je eindeloze hydratatie: blijf veel vloeistoffen en water proeven om de behoefte aan koffie of thee te verslaan. Evenzo, terwijl je wat koffie of thee maakt, verhoog je de hoeveelheid water om het stuk te verzwakken en de gok van cafeïneonttrekking te verminderen.

Als je deze tips betrouwbaar en ijverig volgt, wil je het eigenlijk zonder je dagelijkse cafeïnefixatie doen, maar het zal een investering vergen om van de neiging af te komen. Op deze manier heeft u geen haast en geeft u uw lichaam de kans om zich aan de veranderingen aan te passen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *