Een handleiding voor het maken van een uitje naar Zuid-Korea

Zuid-Korea is de laatste tijd een van de grootste inconsistenties geworden voor Aziatische reizigers of iets dergelijks. Het is over het algemeen niet zo duur als, laten we zeggen, Japan, en toch is het alles behalve waar je consequent op een paar centen kunt wonen. Het is bij uitstek geschikt voor individuele reizigers, en de grootte impliceert dat je tijdens een kort verblijf tonnen kunt zien.

Er zijn eveneens vier expliciete seizoenen, dus verdwijnen impliceert totaal veranderde ervaringen. De lente (maart-mei) is dynamisch en oogverblindend, met overal roze kersenbloesems. De zomer (juni-augustus) is perfect om over de hoge bergen te komen, maar het is eronder vochtig en stug, en de pre-winter (september-november) is voldoende warm om weg te blijven van de rommeligheid van grootstedelijke netwerken. De winter vriest als gevolg van het skiën op de hellingen, maar dit houdt bovendien in dat er weinig anders gebeurt vanuit de grootstedelijke netwerken.

Met alles wat wordt uitgedrukt, moeten we bewegen!

Seoel

Seoel is alles wat Zuid-Korea is: hyper en bedwelmend op het dubbele, met gebruiken en neigingen die je lijken te overweldigen, maar aangenomen dat je ontvankelijk, oprecht en goedaardig bent, zul je zien dat Koreanen iets van het equivalent zijn. Doe je best om niet te verwachten dat je in het Engels moet communiceren, waar je ook gaat, maar wees aardig en je krijgt hulp, ongeacht wat de taalbelemmering is.

Seoel, dat momenteel de tweede plaats inneemt in de middensamenleving en meer bezoekers trekt dan ooit in de voortdurende herinnering, is in feite overal net zo opwindend en levendig als een deel van de andere belangrijke stedelijke gemeenschappen, maar geniet toch het verbazingwekkende voordeel dat het feilloos wordt gecoördineerd in de 21e 100 jaar . je verleden. Elke neonreclame bevat vertoningen van de trage beweging en het smakelijke vakmanschap van conventioneel vakmanschap; voor elke middelmatige Ierse bar is er een vredig kinderdagverblijf.

Tijd van terugkomst

Je zult je waarschijnlijk aangetrokken voelen tot het Gyeongbokgung-paleis, dat teruggaat tot 1395. bovendien werd de grootste van de vijfduizend kastelen beheerd door de Joseon-organisatie. De 7.700 kamers werden in de negentiende eeuw gereconstrueerd en het paleis is een van de belangrijkste sociale hulpbronnen van het land.

Om te zien hoe standaardmensen die tijd bewoonden, kun je Namsangol Hanok Village bezoeken, een levende tentoonstelling die je laat zien hoe verschillende klassen van de samenleving leefden en werkten, van gewone bewoners tot de soeverein. Elk huis, van een eerlijke hut met één kamer tot een monumentaal huis, is verbeterd zoals het zou zijn geweest in de oude Joseon-periode, en de fantastische ecologische componenten en rustige omgeving maken het een buitengewoon uitje terug in de tijd. Op dinsdag is het op de een of andere manier gesloten, je mag de stad in.

LEZEN  Alles wat je echt wilt weten om een stedentrip in het noordwesten van Engeland te laten tellen

Eten en zingen: twee fenomenale geneugten van een Koreaan

Ervan uitgaande dat je alleen reist terwijl je de hele dag onderzoekt, is karaoke de beste methode om nieuwe individuen te ontmoeten (en effectief vernederd te worden). Koreanen houden van een beetje karaoke, en nadat de zon ondergaat, hebben de neonovergoten straten van de Hongdae-regio de hele nacht thuisbasis die bekend staat als noraebang. Haal een paar aangebraden kippen en een paar ales en geniet van de geweldige tijden!

Naast andere verrukkelijke gerechten, ga je waarschijnlijk proberen bibimbap (een rijstpot met vlees, groenten en ei), bulgogi (een gemarineerde cheeseburger van de barbecue) en de doordringende kimchi (een brandende, gezouten groente, vaak kool). Onthoud dat feesten voor vegetariërs moeilijk te vinden kunnen zijn; ondanks het feit dat groenten, noedels en rijst een enorm stuk Koreaans eten vormen, wordt er normaal gesproken vlees in verwerkt. Je zou moeten uitzoeken hoe je je stoketende vaardigheden verder kunt ontwikkelen om te verwijderen wat je niet nodig hebt!

Verder naar het buitenland

De uitzonderlijke voertuigvereniging van Zuid-Korea, samen met zijn tot op zekere hoogte kleine omvang, impliceert dat er eigenlijk geen voor de hand liggende verklaring is om uw organisatie niet groter te plannen. De treinreis van Seoul naar Busan (van noordwest naar zuidoost) duurt bijvoorbeeld slechts drie uur, en er valt veel te onderzoeken in dit rijke en boeiende land.

Busan

Busan zelf is de op een na grootste stad en de grootste haven van het land. Door nauwe valleien die dicht onder de grond liggen tussen de lagere regionen van de bergen en twee stromen, stort de stad zich in de oceaan en verrijst langs de kust en het achterland. Het is ook het belangrijkste zomerdoel van het land, met zes kusten in de stad, waaronder Haeundae, ondersteund door een gebogen promenade, en Gwangalli, dat vol zit met bistro’s, bars en restaurants. De bergen die de stad omringen, zijn perfect om te verplaatsen, met kilometerslange paden door het achterland, en de inspanningen van de lokale bevolking zijn veel belangrijker: kijk bijvoorbeeld naar het Daejeo Ecological Park en zijn veilige haven voor vogels en het herstelproject voor beekjes.

Daegu

De trein die je naar Busan bracht, ging waarschijnlijk door Daegu, waar ongeveer 2,5 miljoen mensen wonen. eeuw Korea. Tegenwoordig zorgt de intrigerende mix van state-of-the-art innovatie en up-to-date organisaties, die solide gebieden met overtuiging consolideren, ervoor dat Daegu nieuwe studenten, leraren Engels, sociale analisten en anderen aantrekt die op zoek zijn naar een zinloze, enthousiaste stad die misschien subtieler is dan Seoul.

LEZEN  Cyprus heeft alle sectievereisten die verband houden met Covid.

Jeonju

Jeonju, gelegen in het westen van het land, wordt overal in Korea genoemd, net als de ontwikkeling van de twee belangrijke sociale contactpunten waar we de laatste tijd naar hebben verwezen: de Joseon-lijn en bibimbap. Op de een of andere manier krijgt het constant ongeveer 10 miljoen gasten, die voor het grootste deel de Hanok-stad komen bekijken. Terwijl het Namsangol Hanok Village in Seoul een levende tentoonstelling is, is het model van Jeonju een echte stad met eenvoudige bewoners, omringd door 800 gebruikelijke ontwerpen die zich onderscheiden van de bloedende rand van de stad.

Vriendelijkheid en nervositeit

Het gebied van Zuid-Korea is net zo de moeite waard om te onderzoeken als de grootstedelijke netwerken, en geeft je vaak een totaal onvoorzien standpunt over het Koreaanse leven en de Koreaanse buurt. Gemak in de stad zal over het algemeen uw standaard gemak zijn, Airbnb en dergelijke, maar in extra onopvallende regio’s zult u vermoedelijk de keuze hebben om in een hanok te blijven, een van de conventionele huizen waarnaar eerder werd verwezen.

Hanoks zijn huizen ontworpen in gebruikelijke houten diagrammen met gebogen, betegelde daken. De fundamentele plannen, met schuifdeuren, beddengoed op de vloer om te dutten en af ​​en toe vloerverwarming, zijn barometrisch en rustig, en velen zullen dagelijkse banketten of gebruikelijke ochtendmaaltijden begeleiden als een kenmerk van de suite.

Gyeongju en Panmunjom

Voor een uitstapje terug in de tijd – ver voorbij de Joseon-gebruiken – ga je naar Gyeongju, de oude hoofdstad van het Silla-koninkrijk (57 voor Christus – 935 na Christus). Lange tijd was het de op drie na grootste stad ter wereld en wordt tegenwoordig aangeduid als “het uitstallingsgebied zonder percelen”. Dus wat is de meest effectieve manier om alles te zien? Neem deel aan een fietsbezoek dat je naar alle heiligdommen, paleizen en andere bekende bezienswaardigheden brengt, geleid door een voorbereide partner.

Eindelijk, om iets te zien dat verbijsterend lijkt en toch een eigenaardig land bestrijkt, bezoek Panmunjom. Dit is de DMZ, de regio van de gedemilitariseerde zone die Noord- en Zuid-Korea scheidt, een vier kilometer lang stuk land bedekt met mijnen, vijandelijke bunkers, tankvallen en troepen. Het vult als een kleine waarschuwing vooraf dat je een kijkje neemt in Noord-Korea, en wanneer je naar de JSA (Joint Security Area) gaat en mijlpalen met namen als de Derde Infiltratietunnel, Freedom House en de Bridge of No Return . , het brengt de manier terug dat het niet alleen een spel over troopers is.

LEZEN  Plan nu uw pre-zomervakantie naar een resort in de Wild Dunes in South Carolina!

Om de DMZ te bezoeken, moet je een bezoek brengen als onderdeel ervan, en kinderen onder de 12 jaar zijn niet toegestaan. In de verwachting dat je de militaire demarcatielijn (de echte grens) moet overschrijden, moet je een verklaring van afstand ondertekenen waarin je erkent dat je een ondermijnd gebied betreedt en dat actie van de vijand letsel of ondergang kan veroorzaken. In feite ben je in Noord-Korea, en in gedachten houdend dat de vrijstelling verrassend klinkt, is het echt nuttig: de lijn loopt als een show van overeenstemming tussen de twee naties, en de bezoeken worden zowel als verifieerbare modellen gehandhaafd en als een lift naar de economie.

Buitengewone natuur

Jeju werd enige tijd geleden gevormd door een eenzame vulkanische emissie, en de krachtige caldera zou vanaf vrijwel elke plek op het eiland merkbaar moeten zijn. Overal gaan verhalen dat het de thuisbasis was van een ras van halfgoddelijke wezens, maar ze zijn duidelijk weggebleven en het eiland is nu gewijd aan de bewegingsindustrie. Zeker, de laatste 50% van de jaren 90 was zo rumoerig dat zeevervuiling een lastig onderwerp werd. Door eraan deel te nemen, wil de organisatie van het eiland tegen 2030 de hele plek koolstofvrij hebben, en ongeveer een deel van de EV’s in Zuid-Korea staat in Jeju.

Het is een populaire gemeenschap voor surfers en zeeliefhebbers, evenals drie UNESCO-werelderfgoedlocaties. Beklim bergen, onderzoek grotten met magmabuizen en zwem onder helderblauwe fonteinen in bosmeren. Het is bovendien een geweldige plek om op het eiland te koken, met bars aan zee die nieuw verworven vis serveren.

Probeer in ieder geval Suncheon Bay, ongeveer 4-5 uur ten zuiden van Seoul. De stad Suncheon is een ander ecologisch doel, en het rechte stuk heeft wetlands waar ongeveer 140 soorten vogels leven. Enorme rietvelden en kronkelende wateren maken de hele plek tot een buitengewoon rustig tafereel, en er is een ongelooflijke presentatielobby om vaardigheid te verwerven met iets meer over de wetenschap achter de bescherming.

De nabijgelegen Suncheon Bay National Garden is een immens complete wijk met kwekerijen uit verschillende landen, waaronder Thailand, Japan, Nederland, Spanje, Italië, Turkije en het VK, en dat is slechts een hint van iets groters. Het heeft ook wilde locaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *