Afrika: een mogelijke reactie op de energiecrisis in Europa

De krachtige aanval van Rusland op Oekraïne verandert zeker de wereldwijde machtspositie. Als de op twee na grootste olieproducent ter wereld ($ 11,3 miljard vaten per dag) en de op een na grootste exporteur en producent van gesmolten petroleumgas (LNG), levert Rusland bijna zes procent van de wereldolie- en gasvoorraad. De macht van Moskou is zichtbaar in Europa, dat sterk onderhevig is aan Russische olie- en gasvoorraden. Volgens het Internationaal Energieagentschap (IEA) koopt de Europese Unie (EU) 2021 155 miljard kubieke meter (bcm) Russisch gas, wat overeenkomt met 45% van de EU-gasinvoer en ongeveer 40% van al het uitgezonden ontvlambare gas. Duitsland alleen importeert consequent 555.000 vaten Russische olie. TEA schat dat het Kremlin in 2022 ongeveer $ 20 miljard per maand verwerft van gematigde economische allianties en dergelijke, ten koste van westerse orders en boycots.

Een kans voor Afrika

De snelle ontwikkeling van de olie- en gaskosten maakt het denkbaar om na te denken over de belangrijkste drijfveren van Afrika. Maar op het politieke toneel – zoals de missie van de Europese Unie om een ​​einde te maken aan haar afhankelijkheid van Russische koolwaterstoffen – is de weg naar de Afrikaanse economie stevig vastgemaakt.

Afrikaanse landen, met name op het westelijk halfrond, bijvoorbeeld Nigeria, Angola en Senegal, bieden fenomenale LNG-kracht. Dit bracht de kwestie aan de orde van het onderscheidingsvermogen dat Afrikaanse landen mogelijk in de energiebehoeften van Europa kunnen voorzien.

Op die manier is de overvloed aan koolwaterstoffen in Afrika een veelbelovende oplossing voor het Russische geval in Europa. Een belangrijke bron van een niet-milieuvriendelijke energiebron, de nabijheid van Europa en een opkomende LNG-markt zouden Europese pioniers kunnen verleiden om naar het zuiden te kijken. Afrikaanse landen, die de belangrijkste gasleveranciers van Europa zijn geweest, zijn van plan hun grondstoffen op te bouwen. Dit komt door expliciete Afrikaanse landen, aangezien er momenteel pijpleidingen zijn die verband houden met de uitgebreide Europese pijpleiding door de Middellandse Zee. De huidige pijpleidingen sturen gas vanuit het midden van Europa naar Algerije via Spanje en van Libië naar Italië. Er zal enige onderneming worden verwacht voordat de nieuwe pijpleidingen functioneel worden.

Bovendien, in april 2022, is Italië de op acht na grootste economie ter wereld die de manier waarop vóór het einde van het jaar wordt aangestuurd, nieuwe regelingen met Angola en Congo markeert over olievoorraden die de schepping zullen helpen bij het terugdringen van de Russische invoer.

LEZEN  Een chauffeursdienst in Boston

Dit belooft een prachtige wereld voor Afrikaanse olie- en gasproducenten met solide verbindingen met Europese landen, vooral waar de Italiaanse supermajoor Eni krachtig is samengetrokken, vergelijkbaar met Angola, waar Eni de belangrijkste stuwkracht achter de klok is. De actualisering van het begrip, dat in Luanda werd gesteund door de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Luigi Di Maio en de minister van Onderwijs Roberto Cingolani, maakt plaats voor toekomstige oliehandel tussen de twee naties.

Olie- en gaspijpleidingen in Afrika

Terwijl de conflicten in Oekraïne voortduren, zijn de Europese gaskosten niet meer. Rusland heeft de gasleveringen aan bijvoorbeeld Polen, Bulgarije en Finland ernstig opgeschort en stopgezet vanwege een debat over machtsdeling. Hierdoor ging Europa op zoek naar potentiële energiebronnen en kwam Afrika als vanzelfsprekend als haalbare optie naar voren in tegenstelling tot Russische olie en gas. Het is duidelijk dat Afrika de absoluut meest diepgaande gasvoorraden op de planeet heeft.

Afrika’s rijke olie- en gasactiva, die bijdragen aan monetaire en sociale wendingen, zijn een diagram om de ontwikkeling van de natie op de lange termijn te versnellen. Op middellange termijn zouden Afrikaanse landen een wereldwijde gidsbundel voor gasvormige benzine kunnen beantwoorden, aangezien Europa zijn afhankelijkheid van Moskou “absoluut tegen 2030” wil verminderen. Hoe dan ook, hun keuzes om de opening te vullen zijn 50-190 miljard. m3 in de loop van de jaren gegeven door Rusland – is afhankelijk van tal van factoren, bijvoorbeeld het kader voor energieproductiviteit en het verwachte kapitaal voor een kritische verbintenis.

Vanaf ongeveer 2021 lopen de ruwe aardolievoorraden in Afrika op tot 125,3 miljard. vaten en gasvormige benzine bespaart opgeteld tot 625 biljoen kubieke voet.

Er zijn een paar gebeurtenissen en op handen zijnde olie- en gasprojecten in Afrika. Een deel van de fundamentele voorstellen wordt hieronder gegeven;

Trans-Sahara gaspijpleiding (NIGAL): Dit is een aangelegde pijpleiding die 4.401 kilometer van Nigeria naar Algerije moet lopen. De taak werd voor het eerst voorgesteld in de jaren zeventig, maar kwam pas in 2002 naar voren toen een update van het uitzoeken tussen de Nigerian National Petroleum Corporation (NNPC) en de door de staat opgeëiste olie- en gasorganisatie Sonatrach van Algerije werd ondersteund. De werkkosten zullen naar verwachting 13 miljard dollar bedragen en de pijpleiding zal voor het einde van het jaar eindelijk worden gebouwd op 30 miljard kubieke meter gasolie.

LEZEN  Geleidelijk op weg naar de meest capabele strategie voor het starten van een autoverhuurbedrijf

Nigeria-Marokko-pijpleiding (NMGP): 2016 Nigeria en Marokko hebben overeenstemming bereikt over een regeling om de 5560 gaspijpleiding bij te werken, wat de methode zou moeten zijn van tal van West-Afrikaanse landen naar Europa. Het is normaal om een ​​paar olie- en gasactiva in Nigeria te leveren aan 13 West- en Noord-Afrikaanse landen als uitbreiding van de lopende West-Afrikaanse gaspijpleiding (WAGP) tussen Benin, Ghana en Togo. OPEC-fonds voor internationale ontwikkeling 14,3 mln. Amerikaanse dollars om de tweede periode van NMGP-goedkeuring van financiers te helpen.
Medgaz Pipeline Project: Medgaz Road is een ondergrondse gasleiding van 210 kilometer tussen Beni Saf in Algerije en Almeria in Spanje. De pijpleiding kan tot 8 miljard kubieke meter van elke pijpleidinglengte vervoeren. Hoe lang de pijpleiding ook geen derde landen doorkruist, ze verlengt de leveringszekerheid naar Zuid-Europa.

Transmediterrane pijpleiding (TRANSMED): Dit is een 2475 pijpleiding die ongeraffineerde aardolie van Algerije naar Italië transporteert via Tunesië en Sicilië. De absolute kosten van de onderneming bedragen ongeveer 6,25 miljard US dollar en de limiet is 33,5 miljard kubieke meter per jaar.

Tanzania Liquefied Natural Gas Project (TLNGP): Deze drive, ook wel het Likong’o-Mchinga Liquefied Gas Project genoemd, zal worden uitgevoerd sinds de meest essentiële Tanzania Flammable Gas Exhibition in 2010. Een 57 tcf ontvlambare gasvoorziening is duidelijk zichtbaar in Tanzania . met nog eens 29,5 biljoen kubieke voet was ver naar de oceaan. De onderneming zou ongeveer 30 miljard dollar gaan kosten en zal in feite 10 miljoen ton LNG per keer willen creëren. Het bestuur stelt de verbetering van deze taak uit, die de meesten zouden denken aan het begin van 2022. ook, eindig in 2028

Rovuma LNG Liquefaction Plant: De Rovuma LNG-terminal met een waarde van 30 miljard dollar, gelegen voor de kust van Cabo Delgado in het noorden van Mozambique, is afhankelijk van drie gasopslagruimten in blok 4 van het Rovuma-bekken, met een pijpleiding van 85 tcf. ExxonMobil is de drijvende kracht achter de gebeurtenissen en activiteit van de werkplek, en de werkplek produceert jaarlijks 15,2 miljoen eenheden. veel LNG.
Namibe Refinery Complex (NAMREF): De Namibe-raffinaderij zou in Namibe, Angola, willen werken en zou in 2025 operationeel moeten zijn. De kosten van de taak worden geschat op $ 12 miljard, waarbij elke dag 400.000 extra volwassenen worden behandeld . het onderwerp zal achter de schermen van Namibië, Angola zijn.

LEZEN  De vijf regelmatige fouten die uw kleine onderneming kunnen ruïneren (en hoe u ze kunt vermijden)

Uitdagingen

Een aanzienlijk deel van de vooruitgang en toekomstige olie- en gasprojecten in Afrika stellen Afrikaanse landen in staat om te stoppen met het bevoordelen van de wereldwijde energiemarkt terwijl Europese landen naar keuzeleveranciers zoeken. Hoe dan ook, in de verwachting dat Afrikaanse landen profiteren van deze toegangspoort, moeten ze slagen en expliciete problemen het hoofd bieden.

Het belangrijkste probleem is de apathie ten opzichte van het gaskader, dat de energie-uitwisseling heeft belemmerd, met name in Afrika bezuiden de Sahara. De wending van het reiskader maakt het een uitdaging om Afrikaans ontvlambaar gas te vervoeren. Om Afrikaanse landen te laten voorzien in de Europese gasbehoefte met adequate pijpleidingen voor olie- en gasvoorraden en drankwerkplekken, moeten ze zich richten op Afrikaanse gasbelangen en richtlijnen via monetaire stichtingen, machtsvergaring en Europese landen.

Het verkrijgen van voedingen is een andere test. Een groot deel van het uitwisselingspotentieel van Afrika bezuiden de Sahara zou via het Sahel-district moeten gaan. De locatie wordt geconfronteerd met verschillende politieke, sociale, monetaire en veiligheidsuitdagingen, verergerd door illegale psychologische onderdrukking, wrede botsingen en openbare wreedheid. Een vergelijkbare omstandigheid doet zich voor aan de oostkust van Afrika, waar islamitische agressors in Cabo Delgado in Mozambique TotalEnergies benaderen om arbeiders te stoppen en te ontslaan vanwege de ontwikkeling van zwakte.

Het verminderen van de afhankelijkheid van de EU van Russisch gas zal geen eenvoudige opdracht zijn. Maar als de hoofdstad die naar verwachting de ontvlambare gasvoorziening van Afrika zal sturen en de zeewaartse energievoorziening veilig stelt, is verzekerd, zou Afrika Europa’s energieafhankelijkheid van Rusland kunnen verminderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *